Bakplaat met roodbaars, geplette aardappeltjes en trostomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de citroen en snij ‘m in partjes. Halveer de olijven. Spoel de tomaatjes.
-
2
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de krieltjes op. Duw ze plat met de achterkant van een lepel. Leg er de trostomaatjes, de olijven en de citroenpartjes tussen. Bedruppel alles met 8 eetlepels olijfolie en kruid met flink wat peper en zout.
-
3
Gaar de groenten 20 minuten in de oven. Schik er dan de zeebaarsfilets bij, kruid ze met peper, zout en de Provençaalse kruiden en bedruppel ze met de rest van de olijfolie. Gaar de vis en de groenten nog 15 minuten in de oven.
-
4
Haal de bakplaat met de vis en de groenten uit de oven en werk ze af met de verse citroentijm. Lekker met wat aioli erbij.