Roodbaars met broccolipuree en groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snij die in plakjes. Spoel en snipper de dille. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli en het fijngesneden steeltje toe aan de aardappelen. Giet af en stamp samen fijn. Breng op smaak met de dille, de zure room, wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Laat in een pannetje de witte wijn tot 1/3 inkoken samen met de sjalot en de frambozenazijn. Zeef de saus en roer er enkele vlokjes koude boter door.
-
4
Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gaar 10 minuten in de oven.
-
5
Dep de vis goed droog en bak aan beide kanten krokant in boter. Kruid met peper en zout. Serveer de vis met de asperges, de broccolipuree en het sausje. Snipper er nog extra dille over.