Carrot cake-muffins met roomkaastopping
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout fijn in de blender en meng hem met de suiker, de zelfrijzende bloem, het snuifje zout, de kaneel en de nootmuskaat.
-
2
Schil en rasp de wortelen. Hak de noten grof. Hou enkele noten apart voor de afwerking. Rasp de schil van de sinaasappel en hou wat apart voor de afwerking.
-
3
Klop in een kom de eieren los met de geraspte sinaasappelschil, de olie en de Griekse yoghurt. Meng de geraspte wortelen, de gehakte noten en ten slotte ook het bloemmengsel onder de eieren.
-
4
Lepel het beslag in papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en bak de muffins 18 à 20 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
5
Hak de rest van de pecannoten fijn. Klop de roomkaas los. Klop de boter luchtig met de poedersuiker en lepel er de roomkaas onder. Bestrijk de afgekoelde muffins met de crème en werk ze af met de fijngehakte noten en de geraspte sinaasappelschil.