Aardappelsalade van gepofte krieltjes met paprikasalsa
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de krieltjes schoon en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en zout en gaar ze 35 à 40 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen. Halveer ze.
-
2
Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne blokjes. Pel en snipper de rode ui. Meng de paprika’s en de rode ui met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Kruid ze met peper en zout en zet ze in de koelkast.
-
3
Meng de zure room met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap en breng de saus op smaak met het paprikapoeder, het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
4
Lepel de zureroomsaus op het bord. Verdeel er de gepofte aardappelen en de paprikasalsa over. Werk de salade af met het venkelgroen.