Recept

Venkelsalade met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim: "Een venkelknol, dat is toch pure pastis qua geur? Ik vind venkelknollen echt prachtig, het zijn kunstwerken van de natuur"

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pers het sap van de citroen. Meng de geraspte citroenschil en het citroensap onder de olijfolie. Kruid de vinaigrette met peper en zout. Zet opzij.

  2. 2

    Snij het groene loof van de venkel en leg het opzij. Verwijder de dikke buitenste bladeren en de harde onderste kern. Halveer de venkel en snij hem met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes en nadien in fijne reepjes. Spoel en ontpit de appel en snij hem in fijne blokjes. Meng de venkel en de appel met de vinaigrette en laat ze even marineren.

  3. 3

    Leg alles op een bord en werk de salade af met het venkelloof, de peterselie, de dragon en de plakjes pecorino. Kruid met peper en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelsalade met appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!