Gebakken rijst met runderreepjes
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje. Laat hem vervolgens uitlekken. Snij de biefstuk in reepjes.
-
2
Snij 2 lente-uitjes in héél fijne ringetjes. Snij het 3de lente-uitje in schuine ringen voor de afwerking. Pel en snipper de rode ui. Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes.
-
3
Fruit de rode ui, de erwtjes, de paprikablokjes en de fijne lente-uiringetjes in arachideolie. Roerbak even en voeg de rijst toe. Breng de rijst op smaak met de sojasaus en peper.
-
4
Verhit wat arachideolie in een wokpan en roerbak de runderreepjes kort op een hoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout.
-
5
Pers het sap uit de sinaasappel. Meng in een kommetje de ketchup met de sambal, het sinaasappelsap, de ketjap manis en het gemberpoeder. Voeg het toe aan de runderreepjes en roer goed om. Los de maïszetmeel op in een beetje water en giet het al roerend bij het vlees.
-
6
Serveer de gebakken rijst met de runderreepjes en werk het gerecht af met de schuine lente-uiringen en de koriander.