Recept

Seizoenswok met kip en volkorenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze wok maak je voor maar 2,65 euro. Je kunt voor deze wok ook groenterestjes uit de koelkast gebruiken. Duurdere kipfilet kun je vervangen door het goedkopere vlees van kippenbouten. 

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de courgette, paprika en champignons in reepjes. Snipper de chilipeper (zonder de zaadjes) fijn. Rasp de gember en snipper de knoflook fijn. Snij ook de kip in repen.

  2. 2

    Bak de kippenreepjes krokant in arachideolie in de wokpan. Kruid ze met peper en zout en haal ze weer uit de wokpan.

  3. 3

    Fruit in dezelfde wokpan de knoflook, de chili, de gember en de sesamzaadjes in 2 eetlepels arachideolie. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de honing en 50 milliliter water toe. Laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg de courgette, paprika en champignons toe aan de wok, roerbak alles kort tot de groenten beetgaar zijn en doe dan de kip erbij. Roerbak nog even verder. Verdeel het gerecht over kommetjes. Serveer met de rijst en strooi er nog wat sesamzaadjes en koriander overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Seizoenswok met kip en volkorenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!