Gevulde paprika’s met kruidencouscous en hamblokjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los.
-
2
Hak de helft van de rucola fijn. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snij de lente-ui in schuine ringen.
-
3
Meng de uitgelekte en losgemaakte couscouskorrels met de gehakte rucola, de tomatenblokjes, de hamblokjes, blokjes feta en 2/3de van de lente-ui. Sprenkel er de olijfolie en 2 eetlepels citroensap over. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de hoedjes van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vul ze met de couscoussalade. Vet een ovenschaal in met boter, zet hierin de gevulde paprika’s en zet de schaal 35 minuten in de oven.
-
5
Serveer met de rest van de rucola, de lente-ui en de eventueel nog resterende couscoussalade.