Recept

Met ricotta gevulde paprika’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gevulde paprika is niet alleen snel klaar, het smaakt ook elke keer weer overheerlijk. Deze variant met ricotta mag je nu al op je favorietenlijstje zetten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Rooster de noten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer alle paprika’s en maak ze schoon. Snij de gele paprika's in blokjes.

  3. 3

    Stoof de ui en 1 teentje knoflook aan olijfolie. Voeg de gele paprika toe en stoof ze zacht. Meng samen met de noten onder de ricotta. Kruid met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Vul de rode paprika’s met het ricottamengsel en besprenkel met olijfolie. Gaar de paprika’s 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Leg ze de laatste 10 minuten mee met de paprika’s in de oven.

  5. 5

    Maak intussen de basilicumolie. Snipper het basilicum fijn en meng met het resterende teentje knoflook onder enkele eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en de kerstomaatjes. Werk af met basilicumolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Met ricotta gevulde paprika’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!