Met ricotta gevulde paprika’s
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
2
Rooster de noten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer alle paprika’s en maak ze schoon. Snij de gele paprika's in blokjes.
-
3
Stoof de ui en 1 teentje knoflook aan olijfolie. Voeg de gele paprika toe en stoof ze zacht. Meng samen met de noten onder de ricotta. Kruid met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Vul de rode paprika’s met het ricottamengsel en besprenkel met olijfolie. Gaar de paprika’s 25 minuten in de oven.
-
4
Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Leg ze de laatste 10 minuten mee met de paprika’s in de oven.
-
5
Maak intussen de basilicumolie. Snipper het basilicum fijn en meng met het resterende teentje knoflook onder enkele eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
6
Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en de kerstomaatjes. Werk af met basilicumolie.