Recept

Amandel-vijgentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: je kunt de amandelschilfers eventueel vervangen door fijngehakte ongezouten pistachenoten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de taartvorm (24cm diameter). Snij de vijgen in partjes.

  2. 2

    Mix de boter romig met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de sinaasappelschil en het vanillemerg. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe.

  3. 3

    Voeg het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe en mix verder. Spatel de amandelschilfers onder het beslag. Schep het beslag in de taartvorm en strijk het oppervlak glad.

  4. 4

    Verdeel de vijgen over het beslag en duw ze er lichtjes in. Bak de taart 1 uur in de oven. Bestrijk de nog warme taart met de honing en bestrooi ze met poedersuiker. Lekker warm én koud!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandel-vijgentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!