Recept

Kipfilet omwikkeld met prosciutto en gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde kipfilet met spaghetti wordt zeker een nieuwe gezinsfavoriet! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets open tot een plat vlak en kruid ze met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes. Leg op elke filet 2 zongedroogde tomaatjes, enkele blaadjes basilicum en enkele plakjes mozzarella. Vouw ze dicht. Leg telkens 2 plakjes prosciutto dakpansgewijs op elkaar en wikkel ze rond de kipfilets.

  2. 2

    Leg de kippenpakketjes in een ingevette ovenschaal en bak ze 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, fruit ze even aan in de olijfolie en voeg de passata toe. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.

  4. 4

    Haal de kip uit de oven, laat ze even afkoelen onder aluminiumfolie en snij ze dan in plakken. Meng de spaghetti met de saus en serveer met de kip en enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet omwikkeld met prosciutto en gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!