Recept

Focaccia met rode stracciatellacrème en ibericoham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Italiaanse zomer in een broodje…

In Italië vind je stracciatellakaas gewoon in de supermarkt, tussen de mozzarella en de burrata. Eigenlijk is het de vulling van burrata: een zachte, romige crème zonder stevige buitenkant, met een frisse, licht zure smaak. Bij ons vind je het in sommige supermarkten of in Italiaanse speciaalzaken.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan.

  2. 2

    Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten, de pecorino en 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes of olijfolie in een blender en hak fijn. Meng dit onder de stracciatella en kruid de crème met peper en zout.

  3. 3

    Beleg de foccacia met de stracciatellacrème, de plakjes ham en de rucola. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met rode stracciatellacrème en ibericoham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!