Recept

Bananenpancakes met appel, boekweit en cayennepeper

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk warm ontbijtje à la Pascale Naessens. Tip: maak een grote stapel bananenpannenkoekjes en vries ze in porties in.  

bereiding
  1. 1

    Pel de bananen en plet ze in een diep bord. Klop de eieren eronder. Doe het kaneelpoeder erbij en meng goed tot een glad beslag.

  2. 2

    Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak pannenkoekjes van telkens 2 eetlepels beslag. Herhaal tot het beslag op is. Doe tussendoor nog eens 1 eetlepel olie in de pan.

  3. 3

    Rooster de boekweit in een pannetje zonder vetstof. Zet aan de kant.

  4. 4

    Spoel de appel, snij hem in partjes en bak deze bruin in een pan in de melkerijboter.

  5. 5

    Stapel per persoon enkele pannenkoekjes. Schep op elke stapel 1 eetlepel Griekse yoghurt en enkele partjes appel en werk af met de boekweit. Bestrooi alles met extra kaneel en wat cayennepeper en serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananenpancakes met appel, boekweit en cayennepeper

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!