Recept

Ontbijtcrumble van fruit en gedroogd fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig warm ontbijt à la Pascale Naessens. 

Tip: Ga voor grote medjouldadels. Die zijn superzoet en bevatten veel vezels en voedingsstoffen. 

Voor vegans vervang je de gedroogde vijgen door gedroogde abrikozen of rozijnen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de pitten uit de dadels en snij de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten fijn en snij de vijgen in fijne reepjes.

  2. 2

    Doe de havermout met 2 eetlepels kokosolie in een grote kom en doe er de dadels, de walnoten en de vijgen bij. Meng alles goed onder elkaar tot een kleverige crumble.

  3. 3

    Spoel de appelen en snij ze in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat. Lepel er 1 eetlepel kokosolie over. Verdeel er de notencrumble over en bak de crumble 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ontbijtcrumble van fruit en gedroogd fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!