Recept

Wortelbroodjes met kip-appelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe leuk zien deze broodjes eruit? Perfect bij de paasbrunch!

bereiding
  1. 1

    Maak met aluminiumfolie 6 kegelvormen van ongeveer 10 cm hoog. Snij het pizzadeeg in repen van 1 cm. Rol het pizzadeeg in een wortelvorm rond de aluminiumfolie. Klop het ei los. Strijk de bladerdeegwortels in met het losgeklopte ei, leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 à 20 minuten in de oven of tot het deeg mooi goudbruin gebakken is.

  2. 2

    Maak ondertussen de kipsalade. Spoel de selder en de appel en snij ze in kleine blokjes. Snij ook de gerookte kip in stukjes. Doe alles in een kom. Meng er de mayonaise en de magere plattekaas onder en breng op smaak met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Zet de kipsalade in de koelkast.

  3. 3

    Laat de broodjes afkoelen en verwijder voorzichtig de aluminiumfolie. Vul ze met de kipsalade en en werk ze bovenaan af met een takje selder. Vul glaasjes met een plukje tuinkers, zet in elk glas een wortelbroodje en serveer nog warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelbroodjes met kip-appelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!