Recept

Eierkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure nostalgie, deze eierkoeken! Voortaan maak je ze zelf.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig en lichtgeel beslag. Voeg voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe.

  2. 2

    Verdeel het deeg in hoopjes van 2 à 3 eetlepels beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Wrijf het beslag een beetje uit in een rondje en schuif de bakplaten gedurende 12 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Klop voor de vulling de boter op met de roomkaas en de bloemsuiker.

  4. 4

    Wrijf 2 eetlepels roomkaasvulling op een platte kant van een eierkoek en beleg met een tweede eierkoek. Serveer meteen, of bewaar de koeken in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eierkoeken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!