Bagel met ei en krabsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bagels open. Leg de bovenkanten op een met bakpapier beklede bakplaat en breek een eitje boven het gaatje. Kruid het ei met peper en zout en zet het gedurende 10 à 12 minuten in de oven of tot het eiwit is gestold. Laat afkoelen. Bak de onderkanten van de bagel ook 2 minuten mee in de oven.
-
2
Kook 1 ei hard gedurende 10 minuten en laat afkoelen.
-
3
Maak de krabsalade. Spoel de selder en snij ’m in fijne plakjes. Hak de bieslook fijn. Plet het gekookte ei. Meng de krab met het ei, de selder, de bieslook en de mayonaise. Kruid bij met peper en zout en druppel er naar smaak wat citroensap overheen.
-
4
Snij de sla in reepjes. Beleg de onderkant van de bagel met slareepjes en daarop de krabsalade. Dek af met het deksel met ei.