Pompoenspiesjes met korianderdip en varkenshaasje
bereiding
-
1
Snij de pompoen in blokjes. Leg ze op een microgolfbestendig bord, dek af en zet 8 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand. Prik ze daarna op spiesjes.
-
2
Meng de ras-el-hanout met een scheutje zonnebloemolie. Bestrijk er de spiesjes mee en gril ze goudbruin in een hete grillpan.
-
3
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom goudbruin in boter. Zet het deksel op de pan en laat het op een zacht vuur nog 15 minuten verder garen.
-
4
Mix de knoflook met de chilipepers, het limoensap en de geraspte schil, de vissaus, de palmsuiker, de koriander, de peterselie en een scheutje zonnebloemolie tot een gladde dip.
-
5
Hak de cashewnoten grof. Leg de spiesjes op een serveerbord, lepel er de dip over en bestrooi ze met extra koriander en de gehakte cashewnoten. Serveer er het varkenshaasje en de rest van de dip bij.