Uientaart met lamsgehakt en citrussalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Bekleed de taartvorm (35 x 11 cm) met bakpapier. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er de taartvorm mee. Vul het met bakpapier en gedroogde spliterwten en bak de bodem 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat de bodem nog 5 minuten kleuren.
-
2
Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit boter in een pan en fruit de uien op een zacht vuur, bestrooi ze met wat rietsuiker en laat ze zachtjes karamelliseren. Schep ze uit de pan en maak de pan schoon. Verhit olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Breng het op smaak met het paprikapoeder, de kaneel en de tijm. Voeg de knolselderblokjes toe en bak ze goudbruin met het gehakt.
-
3
Schep de helft van de gefruite ui op de taartbodem. Lepel er het gehakt en de knolselderblokjes op, verbrokkel de feta erbij en eindig met de rest van de gefruite ui. Bak de taart 15 minuten in de oven tot de ui helemaal krokant is.
-
4
Maak intussen het slaatje. Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Pel de sinaasappel en de pompelmoes en snij ze à vif in partjes. Vang het sap op en meng het met de sesamolie, de rijstazijn en de honing tot een dressing. Kruid met peper en zout. Meng het witloof met de rodekool, de sinaasappel en de pompelmoes en lepel er de dressing bij.
-
5
Haal de uientaart uit de oven, ontvorm ze en laat ze even afkoelen op een rooster. Werk ze af met de extra tijm en serveer ze lauw met het frisse slaatje.