Speculaasjes met kerstmotief
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg.Wikkel het in verhoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
3
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Maak het icingpoeder aan met enkele druppels water, zoals uitgelegd op de verpakking. Verdeel het in twee kommetjes en kleur één deel met gele voedingskleurstof. Begin met 1 druppeltje en voeg meer toe tot je de gewenste kleur geel hebt. Schilder met een penseel met wit glazuur kaarsen op de speculaasjes. Maak met geel glazuur de vlammen. Werk af met toefjes wit glazuur op de rand en eetbare sneeuwvlokjes onderaan (die plak je vast met een beetje glazuur). Laat het glazuur goed uitharden.