Kersttafereeltje van speculaas
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg.Wikkel het in verhoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit en zorg dat je ook een paar ronde basissen hebt waarop je de tafereeltjes kunt zetten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Om de figuurtjes straks steviger te kunnen plaatsen, kun je de basisstukken al een beetje induwen waar de figuurtjes moeten komen.
-
3
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Maak de icing aan met enkele druppels water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 'm in een klein spuitzakje dat je vouwt van bakpapier. Spuit eerst de motiefjes op de koekjes en laat goed uitharden. Zet dan de figuurtjes met wat dikkere icing vast op de ronde basiskoekjes en laat opnieuw uitharden. Werk af met wat poedersuiker.