Recept

Kerstballen van speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin om de kerstboom eens met iets anders te versieren dan glazen kerstballen? Deze van speculaas zijn eetbaar!

Icingpoeder, gouden voedingskleurstof en suikerdecoratie vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden. Een kerstbalvormpje zit onder meer in deze set uit de Libelle Lekker Shop.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg.Wikkel het in verhoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met een vormpje kerstballen uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak het icingpoeder aan met enkele druppels water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de kerstballen met wit en/of gouden glazuur. Werk ze af met grafische patronen van wit en goud glazuur en eetbare versiering.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstballen van speculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!