Spaghetti met champignon-knoflooksaus en varkenshaasje
bereiding
-
1
Borstel de champignons schoon, snij ze in partjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Pel de ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Voeg de ui en de knoflook toe aan de champignons en roerbak 2 minuten. Breng de champignons op smaak met citroensap, wat geraspte citroenschil, peper en zout.
-
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water.
-
3
Giet de room bij de champignons, rasp er de helft van de pecorino bij en roer goed.
-
4
Bak het varkenshaasje in olijfolie rondom goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat het vlees op een zacht vuur 15 minuten garen. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
-
5
Roer de pasta door het champignon-roommengsel en voeg ook een scheutje van het kookvocht toe. Laat de saus op een laag vuur binden. Snij het varkenshaasje in schijfjes. Schaaf de rest van de pecorino bij de pasta en werk af met de gesnipperde peterselie. Serveer met het vlees.