Recept

Klassieke spaghetti bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé pastaklassieker bij uitstek. Eens je dit basisrecept onder de knie hebt, kun je er makkelijk je eigen touch aan geven.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui fijn. Snij de wortelen in plakjes. Pel en plet 2 teentjes knoflook.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in een beetje olie. Doe er de ui, de wortelen en de knoflook bij. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de tomatenblokjes, de bouillon, de oregano, tijm, laurier en een scheutje porto aan toe. Dek af en laat 40 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de wortelen beetgaar zijn.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af.

  5. 5

    Breng de saus op smaak met peper en zout. Vermeng meteen met de pasta. Serveer met de kaas in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!