Speculaas op een stokje
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met een rond vormpje koekjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
3
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Maak het icingpoeder aan met enkele druppels water, zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de icing in twee delen, kleur één deel rood met voedingskleurstof (voeg deze druppel per druppel toe tot je de gewenste kleur hebt). Versier de koekjes met rood en wit glazuur. Werk de koekjes af met sprinkles, sterretjes en andere eetbare versiering. Laat volledig uitharden. Doe op de helft van de koekjes een dotje glazuur, leg er een lollystokje op en dek af met een tweede koekje. Laat uitharden.