Fonkelende sterrenkoekjes
bereiding
-
1
Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek met een grote stervormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg. Steek vervolgens met een iets kleinere stervorm nog een ster uit de koekjes, zodat je in het midden een opening krijgt. Leg daarna enkele Hollandse boterwafelsnoepjes (bv. bij Hema) tussen een dubbelgevouwen theedoek. Sla er lichtjes op met een hamer tot ze fijn zijn. Vul de opening van de ster met de snoepjes.
-
3
Roer de eidooier los met 1 koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.