Gevulde portobello’s met quinoa en sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes.
-
2
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg de paddenstoelen op hun kop op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven.
-
3
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat goed uitlekken en afkoelen.
-
4
Pel de rode ui en snij hem in fijne halve ringen. Snij de dadels in blokjes. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Pers de citroen. Pel de sinaasappelen à vif en snij het vruchtvlees in fijne stukjes. Hak de groene kruiden fijn – hou enkele blaadjes munt apart voor de afwerking. Meng alles onder de quinoa en kruid met peper en zout.
-
5
Rooster de geschaafde amandelen in een antikleefpannetje. Vul de portobello’s met de quinoa en bestrooi ze met de geroosterde amandelen.
-
6
Brokkel de feta erover en werk ten slotte af met enkele blaadjes verse munt.