Recept

Gevulde portobello’s met quinoa en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijk veggiegerecht brengt de herfst op je bord. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes.

  2. 2

    Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg de paddenstoelen op hun kop op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat goed uitlekken en afkoelen.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij hem in fijne halve ringen. Snij de dadels in blokjes. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Pers de citroen. Pel de sinaasappelen à vif en snij het vruchtvlees in fijne stukjes. Hak de groene kruiden fijn – hou enkele blaadjes munt apart voor de afwerking. Meng alles onder de quinoa en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Rooster de geschaafde amandelen in een antikleefpannetje. Vul de portobello’s met de quinoa en bestrooi ze met de geroosterde amandelen.

  6. 6

    Brokkel de feta erover en werk ten slotte af met enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde portobello’s met quinoa en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!