Spiesjes van geroosterde brioche en tagliata van gerijpte entrecote
bereiding
bereiding
-
1
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de entrecote op een hoog vuur 1 minuut aan beide kanten. Kruid met flink wat peper en zout. Haal hem uit de pan en laat hem afkoelen.
-
2
Snij het brood in kleine blokjes van 1,5 à 2 cm. Bak in de pan van het vlees de blokjes brioche goudbruin en krokant. Zet opzij.
-
3
Snij het vlees in heel fijne plakjes en prik ze op spiesjes. Eindig met een blokje brioche.
-
4
Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Pel de knoflook. Doe de blaadjes van de peterselie, de knoflook, ½ kl citroenschil, 1 eetlepel citroensap en 40 milliliter olijfolie in de blender en mix tot een fijne groene olie.
-
5
Besprenkel de spiesjes met de peterselie-olie. Geef er de rest van de peterselie-olie bij.