Gegrilde zeeduivelfilet in een pompoen-currysoepje met een pittige crumble
bereiding
-
1
Schil de pompoen en de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken. Pel de ui en snij ’m in ringen. Leg de ui, de aardappel en de pompoen op een ovenplaat. Strooi er het korianderpoeder over. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Roer af en toe.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze in de zonnebloemolie. Voeg de pompoen, de ui en de aardappel toe en kruid met het kerriepoeder. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
-
3
Dep ondertussen de zeeduivelfilets droog en borstel ze in met olijfolie. Bak ze in de grillpan goudbruin en kruid met peper en zout.
-
4
Maak de crumble. Hak de koriander grof. Pel de knoflook. Maak de chilipeper schoon. Doe de koriander samen met de knoflook, de chilipeper, de walnoten, de oude kaas en de olijfolie in de blender en mix. Kruid met peper en zout.
-
5
Mix de soep en kruid ze met peper en zout. Verdeel ze over de borden, leg er een stukje zeeduivel in en werk af met de pittige crumble en koriander.