Romige zoete aardappel-bloemkoolschotel met mosterd en peterselieolie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes van 3 cm.
-
2
Roerbak de ui, de knoflook en de garam masala 1 minuut in een scheutje olijfolie. Voeg de bloemkool en de zoete aardappel toe en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
-
3
Verkruimel het bouillonbokje boven de groenten, blus met een scheutje water en de room en laat 2 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe, roer om en doe alles in een ovenschaal. Rasp er de kaas over.
-
4
Bak de groenten 25 minuten in de oven tot ze gaar en gegratineerd zijn.
-
5
Maak de peterselieolie. Hak de peterselie grof en meng er de mosterd, de chilivlokken, het zout en de olijfolie onder. Werk de schotel af met de peterselieolie.