Gelakte wortelen met veenbessensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schrob de wortelen schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Haal de blaadjes van de tijm. Pel en plet de knoflook. Meng de tijm, de knoflook, het korianderpoeder, het komijnpoeder en de chilivlokken met de olijfolie en de sojasaus. Meng de kruidige olie onder de wortelen en stort ze uit op een bakplaat.
-
2
Bak de wortelen 40 minuten in de oven, tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn.
-
3
Maak intussen de saus. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Doe de veenbessen, de rozemarijn, de honing en het sinaasappelsap in een steelpannetje en laat 10 minuten inkoken. Voeg naar smaak nog meer honing toe en werk af met de sinaasappelschil.
-
4
Serveer de geroosterde wortelen met de jonge bladspinazie en de saus.