Recept

Volledige kip met prei en knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ultieme feestklassieker krijgt een moderne make-over. Met extra veel groenten tover jij makkelijk een smaakvol gebraad à la Sandra Bekkari uit de oven, zoals deze kip met prei en knolselder. 

bereiding
  1. 1

    Haal de kip minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de preien schoon en snij ze in dikke ringen van 4 cm. Schil de knolselder en snij hem in grove stukken van 4 cm. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt en pers het sap. Haal de blaadjes van 1 takje tijm.

  3. 3

    Meng 4 eetlepels olijfolie met de geraspte citroenschil, de knoflook, 1 eetlepel citroensap, de blaadjes tijm, peper en zout. Wrijf hiermee de kip volledig in. Vul de buik van de kip met de takjes rozemarijn.

  4. 4

    Leg de stukken prei en knolselder en de rest van de takjes tijm in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout en overgiet met de wijn. Leg de kip hierop en zet de schaal 10 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 170°C en laat de kip en de groenten nog 50 minuten garen in de oven.

  5. 5

    Haal de kip en de groenten uit de oven en laat ze nog 5 minuten afgedekt rusten. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volledige kip met prei en knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!