Recept

Kalfsgebraad met broccoli en spinazie in romige mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gebraad à la Sandra Bekkari, ideaal voor je kerstfeest. 

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en plet de knoflook. Doe de broccoli, de knoflook, de room, het verkruimelde bouillonblokje, de mosterd en 100 milliliter water in een hogere ovenschaal. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het kalfsgebraad heel kort aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg het kalfsgebraad op de groenten in de ovenschaal. Bak het vlees en de groenten 25 minuten in de oven of tot de kerntemperatuur van het gebraad 60°C bedraagt.

  5. 5

    Haal alles uit de oven. Neem het vlees uit de ovenschaal, omwikkel het met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten voor je het in plakjes snijdt.

  6. 6

    Voeg intussen de spinazie toe aan de ovenschaal en roer goed om. Zet de groenten nog 5 minuten in de oven of op het vuur. Kruid ze met peper en zout en meng om. Serveer het gebraad met de romige groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad met broccoli en spinazie in romige mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!