Salade van geroosterde pastinaak, druiven en pecannoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de pastinaak en snij ze overlangs door. Schik de stukken pastinaak met de platte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak de pastinaak zo’n 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
-
2
Spoel de druiven en halveer ze. Spoel de peer, snij ‘m in fijne partjes en besprenkel die met het citroensap om verkleuring tegen te gaan. Hak de pecannoten grof. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en snipper ze fijn.
-
3
Haal de pastinaak uit de oven en schik de stukken op een serveerschaal. Leg er de druiven en de peer bij en werk af met de pecannoten en de peterselie. Kruid met peper en zout. Besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.