Recept

Glaasjes met spruitjessalade, gelakte spekreepjes en granaatappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever vis dan vlees? Kies dan voor gebakken zalm. 

bereiding
  1. 1

    Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder vetstof. Voeg de sojasaus, de honing, de chilivlokken en de garam masala toe en laat karamelliseren. Neem de spekreepjes uit de pan en laat ze afkoelen. Snij of breek ze in stukken.

  2. 2

    Spoel de spruitjes en verwijder de onderste harde kern. Snij de spruitjes in flinterdunne reepjes.

  3. 3

    Haal de pitjes uit de granaatappel en vang het sap op. Meng de pitjes en het sap met de wittewijnazijn, de mosterd en de olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de gehakte spruitjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Werk af met het krokante spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glaasjes met spruitjessalade, gelakte spekreepjes en granaatappeldressing

Ingrediënten voor

4 personen
  • spruitje150 g
  • granaatappel½
  • wittewijnazijn1 el
  • mosterd½ kl
  • olijfolie2 el
  • peper en zout
  • Voor het spek
  • gerookt spek4 plakjes
  • sojasaus1 el
  • honing1 kl
  • chilivlokken½ kl
  • garam masala1 kl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!