Wintertajine met warme druivensalade en pecannoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij ze in stukken. Pel en pers de knoflook. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken.
-
2
Verhit olijfolie in de tajine en fruit er de uien en de knoflook in aan. Voeg dan de wortel- en pompoenblokjes toe. Voeg de garam masala, de harissa en de tomatenpuree toe en roer goed los tot de geuren vrijkomen. Blus met de bouillon en de tomatenblokjes en voeg de kikkererwten en de gekonfijte citroenschil toe. Zet de tajine 20 minuten in de oven.
-
3
Spoel de druiven en leg ze in een ovenschaal samen met de geriste tijm, de salie, de sumak, een flinke scheut rodewijnazijn, een beetje honing, olijfolie, peper en zout. Hussel goed door elkaar. Zet de druiven 10 minuten mee in de oven tot ze lichtjes beginnen open te barsten.
-
4
Hak de pecannoten grof. Verbrokkel de feta. Neem de tajine uit de oven, geef er de warme druivensalade bij en werk af met de feta en de pecannoten.