Recept

Rösti met salade en een frisse yoghurt-limoendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig aardappelhapje

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp ze met een mandoline. Laat in een vergiet uitlekken. Duw het meeste vocht door de zeef.

  2. 2

    Hak de koriander fijn. Doe de geraspte aardappel in een grote kom. Voeg de komijn, peper en zout en de koriander toe. Voeg dan de eieren toe en roer goed. Voeg net zoveel bloem toe tot de aardappelrasp aan elkaar blijft plakken.

  3. 3

    Verhit de olie en de boter in een pan. Schep er hoopjes van de aardappelmengeling op en bak langs beide kanten goudgeel. Schep over op een bakplaat en zet de koekjes, als ze allemaal gebakken zijn, nog gedurende 10 à 15 minuten op 180°C in de oven, tot ze ook vanbinnen gaar zijn.

  4. 4

    Pers het teentje knoflook uit, rasp de limoen en meng met de Griekse yoghurt. Breng verder op smaak met peper en zout. Spoel de sla en snij de tomaten in plakjes.

  5. 5

    Serveer de röstikoekjes met de sla, de tomaten en de Griekse yoghurtdip. Werk af met wat extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rösti met salade en een frisse yoghurt-limoendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!