Recept

Scampi's met limoncellohollandaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scampi's in een glaasje, dat scoort altijd. Zeker als er ook nog een lekker sausje bij zit.

bereiding
  1. 1

    Snij de nog bevroren scampi's in fijne plakjes. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de scampi's en de knoflook op een hoog vuur heel snel gaar. Kruid ze met peper en zout. Laat ze afkoelen, verdeel ze over de glaasjes en zet ze in de koelkast.

  2. 2

    Zet een kom au bain-marie en klop de eidooier op met de limoncello. Smelt de boter en giet de gesmolten boter beetje bij beetje bij de eidooier. Blijf voortdurend kloppen tot je een luchtige saus krijgt. Kruid de hollandaise met peper en zout. Giet de saus in een spuitzak en laat ze afkoelen in de koelkast.

  3. 3

    Boen de citroen schoon en snij er met een dunschiller fijne reepjes af. Schep net voor het serveren de hollandaise over de scampi's. Werk de glaasjes af met een stukje citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi's met limoncellohollandaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!