Recept

Krokante spruitjes met mierikswortelmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever lichter?

Je kunt de spruitjes ook in de oven of in de airfryer bakken. Besprenkel ze dan met olie en rooster ze in 25 minuten goudbruin in de oven op 185°C of bak ze 10 minuten op 200°C in de airfryer met de aangegeven hoeveelheid olie.

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij een kruisje in de onderkant van de spruitjes. Kook de spruitjes in 7 à 10 minuten beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Meng de panko met de kippenkruiden en een snuifje cayennepeper in een diep bord. Doe de bloem in een plat bord. Klop de eieren los in een diep bord. Wentel de spruitjes door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en ten slotte door de kruidige panko. Leg de gepaneerde spruitjes opzij.

  3. 3

    Meng de mayonaise met de mierikswortelcrème en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Frituur de gepaneerde spruitjes 5 minuten in een frituurpan met plantaardige olie op 175°C. Serveer de spruitjes met de mierikswortelmayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante spruitjes met mierikswortelmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!