Krokante spruitjes met mierikswortelmayonaise
bereiding
-
1
Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij een kruisje in de onderkant van de spruitjes. Kook de spruitjes in 7 à 10 minuten beetgaar in gezouten water.
-
2
Meng de panko met de kippenkruiden en een snuifje cayennepeper in een diep bord. Doe de bloem in een plat bord. Klop de eieren los in een diep bord. Wentel de spruitjes door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en ten slotte door de kruidige panko. Leg de gepaneerde spruitjes opzij.
-
3
Meng de mayonaise met de mierikswortelcrème en kruid met peper en zout.
-
4
Frituur de gepaneerde spruitjes 5 minuten in een frituurpan met plantaardige olie op 175°C. Serveer de spruitjes met de mierikswortelmayonaise.