Recept

Sticky wok van kip en spruitjes met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo origineel, een heerlijke wok met spruitjes van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Halveer de spruitjes. Pel de knoflook en plet ‘m met een mes. Schil de gember en rasp hem fijn tot je 2 koffielepels hebt. Snij de kippenfilets in reepjes.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in gezouten water. Verhit een scheutje olie in een pan en roerbak de kippenreepjes goudbruin. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Haal de kippenreepjes uit de pan en zet ze opzij. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en stoof de spruitjes en de knoflook beetgaar op een zacht vuur. Voeg de kippenreepjes, de gember, de oxo, de suiker en een scheutje water toe en roerbak nog enkele minuten.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringetjes. Serveer de wok met de rijst en werk het gerecht af met de lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sticky wok van kip en spruitjes met rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!