Aardappelsalade met venkel en zalm mi-cuit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode bieten in kwartjes. Maak de venkel schoon en snij hem in partjes. Leg ze samen met de zalm op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid alles met peper, zout en het venkelzaad. Gaar ze samen 18 minuten in de oven. Haal dan de zalm uit de oven, maar laat de venkel en rode biet nog 15 à 20 minuten verder roosteren.
-
2
Spoel de krieltjes en snij ze zonder te schillen in kwartjes. Kook ze gaar in gezouten water. Maak de kropjes little gem schoon en haal de blaadjes los.
-
3
Maak de dressing. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de gehakte dille en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Trek de zalm in hapklare stukken. Verdeel de little gem-blaadjes over een serveerschaal, leg er de zalm en de aardappelen op en schik er de geroosterde venkel en rode biet tussen. Werk de salade af met de dressing en de verse dille.