Groene salade met sesamzalm en gember-honingdressing
bereiding
-
1
Maak de peultjes en de sojabonen schoon en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Schil de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel en droog de sla.
-
2
Schroei de zalm op een hoog vuur dicht in een mengeling van de sesamolie en de kokosolie. Lepel de honing over beide kanten van de zalm. Strooi er de sesamzaadjes over. Laat de vis even rusten en snij hem in plakjes.
-
3
Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Meng alle ingrediënten en breng de dressing op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de sla over borden, leg er de peultjes, de sojabonen, de komkommer en de peer op. Leg hierop de plakjes dichtgeschroeide zalm. Werk de salade af met de wakame en de sesamzaadjes.