Warmgerookte zalm met krieltjes en een dillesausje
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor. Maak de romanesco en de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Spoel en halveer de krieltjes. Hak de dille fijn en meng ze voorzichtig door de zure room. Kruid de saus met peper en zout.
-
2
Blancheer de aardappelen, de romanesco en de bloemkool 5 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn.
-
3
Bak de stukjes zalm kort aan beide kanten krokant in boter en olijfolie. Zet het vuur zachter en laat nog even verder garen. De zalm mag binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg de groenten en de krieltjes op een bakplaat en gril ze 3 minuten in de oven.
-
5
Leg de stukken zalm in een afsluitbare pot. Steek in elk stukje zalm een takje gedroogde tijm, steek het aan met een lucifer en zet het deksel 1 minuut op de pot. Haal het daarna onmiddellijk weg.
-
6
Verdeel de geroosterde groenten en de aardappelen over de borden, lepel de zure room ernaast en leg er een stuk zalm bij. Werk af met een takje dille.