Vegan Warldorfsalade
bereiding
-
1
Spoel de eikenbladsla en droog de bladeren. Spoel de komkommer en de radijzen en snij ze in fijne plakjes. Spoel en halveer de druiven. Spoel de appel en snij hem zonder te schillen in plakjes. Pers het sap uit de citroen en besprenkel de appelplakjes met een beetje citroensap. Bewaar de rest van het citroensap voor de dressing.
-
2
Maak de dressing. Meng de yoghurt met de mayonaise, 1 eetlepel citroensap, de edelgistvlokken, het knoflookpoeder en de mosterd. Roer goed om en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Borstel de oesterzwammen schoon. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de oesterzwammen krokant en kruid ze met peper en zout.
-
4
Verdeel de eikenbladsla, de komkommer, de radijzen, de druiven, de appel en de rozijnen over borden. Leg er de gebakken oesterzwammen bovenop en serveer met de dressing. Strooi er nog wat extra edelgistvlokken over.