Recept

Macaroni met pompoen, lamsgehakt en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Macaroni met pompoen, lamsgehakt en feta. Want een beetje feta maakt àlles beter, toch? Zo maak je deze heerlijke macaronischotel makkelijk zelf klaar.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de macaroni al dente in lichtgezouten water. Giet af.

  2. 2

    Snij de pompoen middendoor, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken – de schil mag eraan blijven. Kook de pompoenstukken gaar in kokend water met het bouillonblokje. Giet af en mix glad met de volle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het lamsgehakt gaar. Snij ondertussen de munt fijn en meng onder het vlees. Kruid met cayennepeper, zout en nootmuskaat. Meng de pasta samen met het vlees onder de pompoensaus en meng goed. Stort het mengsel uit in een ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes en brokkel er de fetakaas over.

  4. 4

    Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof en verdeel ze over de macaroni. Schuif 30 minuten in een voorverwarmde oven. Werk af met gesnipperde bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met pompoen, lamsgehakt en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!