Linguine arrabbiata met scampi’s
bereiding
-
1
Ontdooi de scampi’s. Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer het pepertje en schraap de zaadjes eruit.
-
2
Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de ui, de knoflook, het pepertje en de chorizo aan. Roer er het tomatenconcentraat onder en blus met de rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
3
Meng de peterselie met de panko en bak de panko goudbruin en krokant in olijfolie. Laat de panko uitlekken op keukenpapier. Kook de linguine beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Dep de scampi’s goed droog en bak ze krokant in een bodempje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Giet de pasta af en meng hem met de saus. Werk de pasta af met de scampi’s en bestrooi alles met de krokante peterseliepanko.