Ovenschotel met kip, prei, bloemkoolrijst en wittewijnsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Voeg het blaadje laurier, de tijm, de witte wijn, 200 milliliter water en het halve bouillonblokje toe en laat 3 minuten inkoken. Voeg de room toe, laat de saus nog even inkoken en kruid ze met peper en zout.
-
2
Maak de preiwitten schoon en snij ze in stukken van 3 à 4 cm. Snij de kippenboutfilets in stukken van 7 à 8 cm en kruid ze met kippenkruiden. Leg de bloemkoolrijst op de bodem van een ovenschaal. Beleg met de stukjes prei en de kip. Kruid ze met peper en zout en overgiet alles met de saus.
-
3
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en gaar hem 1 uur in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 minuten verder garen in de oven. Werk af met de binnenste of kleine bloemkoolbladeren.