Rundstoofpotje met groenekool, tomaat en witte bonen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste kookpot. Bak het vlees kort goudbruin en kruid het met peper en zout. Voeg de de sjalot, de knoflook, de tomatenstukjes, het bier, de kalfsfond, de laurier en de tijm toe. Kruid het stoofvlees met peper en zout. Dek het stoofvlees af en zet het 2.30 uur in de oven.
-
3
Verwijder de harde nerf van de groenekoolbladeren en snij de bladeren in grove repen of stukken. Giet de witte bonen af en laat ze uitlekken. Voeg de groenekool en de witte bonen toe aan de stoofpot en zet opnieuw 30 minuten in de oven. Roer om, kruid met peper en zout en serveer.