Recept

Salade met krokante tomatenchips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ontdek waarom Pascale Naessens dol is op tomaten. De tomatenchips zijn ook lekker als gezonde snack bij de apero of op homemade notenbrood voor een gezonde sandwich. Je kunt ze een paar dagen bewaren in een goed afgesloten plastic bakje op een donkere plaats.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 135°C. Spoel de tomaten en snij ze in plakken van ongeveer 3 mm dik. Leg ze op een rooster boven een bakplaat. Breng ze op smaak met olijfolie, peper, zout, de Italiaanse kruiden en de geraspte parmezaan. Zet ze 1.30 uur in de oven.

  2. 2

    Pel de sjalot en snij ze in heel fijne ringen. Meng de appelazijn, de mosterd, de honing en 2 eetlepels olijfolie onder de sjalot. Kruid de dressing met peper en zout en laat hem even staan.

  3. 3

    Kook of stoom de bonen beetgaar, spoel ze onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Spoel de komkommer en snij hem in fijne blokjes. Spoel en droog de bladsla.

  4. 4

    Maak een salade van de bladsla, de bonen en de komkommer. Werk ze af met de sjalotdressing en de tomatenchips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met krokante tomatenchips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!