Salade met krokante tomatenchips
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 135°C. Spoel de tomaten en snij ze in plakken van ongeveer 3 mm dik. Leg ze op een rooster boven een bakplaat. Breng ze op smaak met olijfolie, peper, zout, de Italiaanse kruiden en de geraspte parmezaan. Zet ze 1.30 uur in de oven.
-
2
Pel de sjalot en snij ze in heel fijne ringen. Meng de appelazijn, de mosterd, de honing en 2 eetlepels olijfolie onder de sjalot. Kruid de dressing met peper en zout en laat hem even staan.
-
3
Kook of stoom de bonen beetgaar, spoel ze onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Spoel de komkommer en snij hem in fijne blokjes. Spoel en droog de bladsla.
-
4
Maak een salade van de bladsla, de bonen en de komkommer. Werk ze af met de sjalotdressing en de tomatenchips.