Gegrilde lamsfilet met gebrande prei en misosaus
bereiding
-
1
Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de preistengels. Snij de prei in stukken van 5 cm en stoom of kook ze zacht. Laat even afkoelen. Wrijf de boven- en onderkant van de stukken prei in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet opzij tot kort voor het serveren.
-
2
Maak de saus. Schil de gember en rasp 'm tot je 1 volle koffielepel hebt. Pel en pers de knoflook. Meng de gember, de knoflook, de miso, de tahin, de rijstazijn, de agavesiroop en de chilivlokken met 3 eetlepels water. Voeg meer miso, tahin en agavesiroop toe naar smaak.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak de lamsfilets goudbruin aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Bak elke kant 1 à 2 minuten. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat zo enkele minuten rusten.
-
4
Verhit een pan of grillpan en blaker de prei aan de boven- en onderkant licht zwart. Je kunt dit ook met een gasbrandertje doen. Serveer de lamsfilet met de gebrande prei en de misosaus en werk af met de koriander.