Recept

Gegrilde lamsfilet met gebrande prei en misosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een schepje miso, Japanse gefermenteerde sojabonenpasta, geeft de saus bij dit gerechtje een instant umamiboost. 

bereiding
  1. 1

    Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de preistengels. Snij de prei in stukken van 5 cm en stoom of kook ze zacht. Laat even afkoelen. Wrijf de boven- en onderkant van de stukken prei in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet opzij tot kort voor het serveren.

  2. 2

    Maak de saus. Schil de gember en rasp 'm tot je 1 volle koffielepel hebt. Pel en pers de knoflook. Meng de gember, de knoflook, de miso, de tahin, de rijstazijn, de agavesiroop en de chilivlokken met 3 eetlepels water. Voeg meer miso, tahin en agavesiroop toe naar smaak.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de lamsfilets goudbruin aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Bak elke kant 1 à 2 minuten. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat zo enkele minuten rusten.

  4. 4

    Verhit een pan of grillpan en blaker de prei aan de boven- en onderkant licht zwart. Je kunt dit ook met een gasbrandertje doen. Serveer de lamsfilet met de gebrande prei en de misosaus en werk af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde lamsfilet met gebrande prei en misosaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!